Klassiska serien Baywatch

Röda baddräkter/badbyxor, solbrända kroppar och ett springande mot vattnet i slowmotion. Är det fler som automatiskt kom och tänka på den klassiska serien Baywatch? I serien som gick mellan år 1989 och 2001 fick man en inblick i hur vardagen var för livräddare på stranden i Los Angeles. Bland annat fick man se Pamela Andersons blonda sval och David Hasselhoff’s muskulösa kropp. Serien blev en succé och visades i alla kontinenter förutom i Antarktis. Filmplatsen man använde sig av under inspelningarna var först stranden i Santa Monica men efter dryga 2 år valde man att flytta inspelningen till Hawaii. Trots att det är flera år sedan serien slutade visas saknar människor den än idag. Det har gjort att direktörer har velat göra efterföljare till den klassiska serien.

Kända skådespelare i Baywatch

Den populära serien har därför även blivit film och inte bara en utan två stycken. Den första kom år 2003 och gick under namnet ”Baywatch Hawaiian Wedding”. Där fick man återse några av de välkända livräddarna under en händelse som utspelade sig på den soliga ön Hawaii. Sår 2017 har man också valt att göra en actionkomedi med samma namn där man får återse både Pamela Anderson och David Hasselhoff samt bekanta sig med nya namn som Zac Efron. För den som vill drömma sig tillbaka till tiden när den klassiska serien gick kan man alltid tillägna en timme eller två för de nya varianterna. Självklart kommer ingen bli lika bra som serien var men att återuppväcka äldre filmer och serier är inget nytt. Vill man hellre se den riktiga serien finns den fortfarande att köpa och med dagens teknik kan man se den över internet utan att gå till en videoaffär.

Handlingen i serien

Vad som gjorde serien populär var förutom alla snygga människor var att det alltid hände något. På en strand med stekande hetta och ett vackert men farligt väder är det som uppsatt för faror. Längst kusten av Los Angeles kan man stötta på både farliga maneter och hajar. Livräddare finns över hela världen men i kallare länder är det inte något man normalt stöter på. Därför kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning om hur deras vardag ser ut. I Los Angeles kan det uppstå stormar som kan bli riktigt illa. Det kan leda till att hustak och liknande blåser bort eller skadas kraftigt. Se till och läs på takplåt.nu om egenskaperna ett tak har. Serien Baywatch visade att det krävs otroligt bra fysik för att klara av att springa i sand men också för att klara av att hjälpa andra människor. Skådespelarna bakom serien var tvungna att ligga i hårdträning många veckor och månader innan serien började.