Ge en gåva till sjöräddningen

Sverige har drygt 2100 frivilliga sjöräddare som arbetar med att rädda människor över hela landet. För att de ska kunna tanka sina båtar och underhålla dem behövs pengar. Antingen kan man ge en gåva till Sjöräddningssällskapet i stort, eller till en specifik sjöräddningsstation som är speciell för just dig. Sjöräddningssällskapet startades av ett gäng eldsjälar under tidigt 1900-tal och sedan dess har de undsatt tusentals människor längs landets kuster. De står för 70% av all sjöräddning i Sverige.

Varför ge pengar till Sjöräddningssällskapet?

De är en ideell förening som inte är finansierad av staten. Faktum är att hela verksamheten bygger på gåvor , ideella insatser och medlemskap. Om det inte vore för de gåvor och de insatser som vanliga privatpersoner bidrar med, hade det varit omöjligt att genomföra så många räddningsaktioner.

Många svenskar väljer att bli månadsgivare, vilket innebär att de ger en liten summa varje månad. Ett annat sätt att stödja räddningsaktioner vid kusterna är att skänka sin båt till Sjöräddningssällskapet. Då kommer den kanske till användning för att rädda människoliv. Ytterligare ett sätt att stödja förening är att delta i Postkodlotteriet, eftersom en del av deras årliga förtjänst går till Sjöräddningssällskapet.